HTML

3 inch heaven

Címkék

Friss topikok

  • jewdi76: Érdekes és szép darab, az MB verzió jobban visszaadja a kettes golf nyersességét, ez viszont finom... (2013.06.12. 22:47) Das Auto
  • Andrew0807: Amikor megjelent a mainline sorban tudtam, hogy kell egy ilyen. A sors fintora, hogy ez a hullám n... (2013.05.26. 11:51) Magyar hangja: Nagy Feró
  • uszodabetyár: @pittlaren: Ahogy én meg, hogy nem gyűjtök Johnny Lightning-ot, nem gyüjtök Johnny Lightning-ot...... (2013.05.13. 00:52) Pagoda
  • pittlaren: Nagyon szép, míves darab! A '70/'80-as évek majorette kisautói (is) méltó vetélytársai a korabeli... (2013.05.01. 21:06) Magyar narancs
  • uszodabetyár: @pittlaren: Köszönöm a bátorító gondolatokat. :) Igen, akár egy külön írást is megérne, hogy hog... (2013.04.27. 22:25) A slusszkulcs elfordul... (prológus)

A slusszkulcs elfordul... (prológus)

2013.04.26. 00:06 uszodabetyár

Kedves Olvasóm!

E blog létrehozásával különösebb komoly célom nincs, pusztán kedvtelésből kezdem el írását. A blogomon az egyik hobbimba kívánok betekintést nyújtani neked, bemutatni gyűjteményem érdekesebb darabjait, illetve egy "matchbox gyűjtő" kedvtelésével kapcsolatos gondolatait, örömét, bánatát osztanám meg. Persze lehet, hogy néha a kisautó gyűjtéstől idegen vizekre is elevezem, egyelőre bármi lehetséges.:)

A "matchbox gyűjtést" nem véletlenül tettem idézőjelek közé. Ugyanis nem csak matchboxok, hanem más gyártók matchbox méretű kisautói is szereplőivé válhatnak soraimnak. Szenvedélyemet ugyanis - noha a legelején volt ilyen törekvésem - egy ideje nem kívánom nagyon szűk korlátok közé szorítani. Van azonban néhány komolyabb megkötésem, melyet csak néha-néha szegek meg:

A kisautónak a klasszikus matchbox méretnek kell megfelelnie. Ez a méret nagyjából három hüvelyknek (1 hüvelyk = 2,54 cm) felel meg, innét az ilyen méretű fém kisautók angol elnevezése: "3 inch diecast". Ezek után gondolom már nem is kell nagy fantázia ahhoz, hogy kiderüljön, mire utal a blogom elnevezése.

További szabályként szabtam meg, hogy - még akkor is ha ritka darabról van szó - nem vagyok hajlandó a polcomon roncsot látni. Nyilván lesznek nem teljesen makulátlan darabok, de általában inkább az újszerű állapotú darabok gyűjtését tűztem célul. Inkább a minőség, mint a mennyiség... Ez alatt nem feltétlenül a kisautó kidolgozottságát értem, ugyanis nem kis méretarányú modelleket, hanem - főként régebbi - játékautókat gyűjtök. Bár, mint azt talán látni fogod, a határok bizony elmosottak sokszor.

És hogy ezen belül mégis mi a gyűjtői irányvonal? Munkagépek, harci járművek nem szerepelnek érdeklődésem középpontjában. Azt gondolom, hogy gyűjtői ízlésvilágom talán az általam gyűjtött darabokon keresztül jön át leginkább.... Remélem Te is élvezed majd soraim olvasását, és legalább akkora örömöd leled benne, mint én a megírásukat.

Nem is szaporítom tovább a szót, a következő bejegyzésem már készen áll, hogy elolvasd....

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://3inchheaven.blog.hu/api/trackback/id/tr235247447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pittlaren · http://matchboxaddikt.blog.hu/ 2013.04.27. 21:51:19

hahó!

Örülök, és sok kitartást kívánok, mind a blogoláshoz, mind a gyűjtéshez.

Mint majd látni fogod/megtapasztalod, sokan ugyanezen fázison, ill. fázisokon megyünk/mentünk keresztül, és mégis, - és ez az egész pont ettől olyan jó! - nincs két, azonos gyűjtési preferenciájú gyűjtő, ergo, nincs két azonos gyűjtemény sem.

hajrá!

uszodabetyár 2013.04.27. 22:25:53

@pittlaren: Köszönöm a bátorító gondolatokat. :)

Igen, akár egy külön írást is megérne, hogy hogyan változik egy gyűjtemény, mennyiben a gyűjtő ízlése, vagy azok a darabok formálják, amik "megtalálják"...
süti beállítások módosítása